Enhet for fysikalsk medisin og rehabilitering (FMR) har ledig 100% fast dagtidsstilling som overlege.
LIS 2/3 kan også søke, da det blir vurdert å gjøre om stillingen til LIS2/3 ved behov. Ved vår avdeling tilbyr vi store deler/hele spesialistutdanningsløpet i Fysikalsk medisin og rehabilitering. Som et ledd i spesialistutdanningen må det påregnes rotasjon/hospitering ved Nevrologisk avdeling i 1 år (sideutdanning) ved Nordlandssykehuset HF, dersom den er ikke ivaretatt ved annen avdeling jfr. Forskrift. For oppnåelse av enkelte læringsmål er det aktuelt med spesialiseringsperiode ved et samarbeidsforetak i 24 måneder, slik beskrevet i utdanningsplan for fagområdet. Vi har per i dag samarbeidsavtale med UNN.
Litt om oss
Enheten består av flere polikliniske tjenester og har til sammen 21 stillinger fordelt på spesialister i fysikalsk medisin og rehabilitering, psykologspesialiser, nevropsykolog, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleiere og sosionom. Enheten kjennetegnes av et faglig engasjement og har opparbeidet seg ekspertise på fagområder innenfor det fysikalsk medisinske fagfeltet. Av tilbud som enheten har kan det nevnes fysikalsk medisinsk poliklinikk for muskel-skjelettlidelser og utmattelse, HelseIArbeid poliklinikk sammen med NAV, tverrfaglig spastisitetspoliklinikk og ambulant rehabiliteringsteam. Enheten er tilknyttet forskning på fagfeltet helse og arbeid, og ansatte med interesse og engasjement rundt dette vil ha mulighet til å kunne delta i dette og initiere nye forskningsprosjekt i fremtiden.
Det skal foregå ytterligere utvikling og utvidelse av det spesialiserte fysikalsk medisinske rehabiliteringstilbudet, både hva gjelder målgruppe, ansatte og antall senger. Helse Nord har vedtatt at Nordlandssykehuset skal utvide sengekapasiteten til 15-17 senger innen fysikalsk medisinsk rehabilitering innen 2028. Organisering, lokalisering og struktur på den fremtidige spesialiserte fysikalsk medisinske rehabiliteringsvirkosomheten I Nordlandssykehuset vil gjennomgås og endres.
Avdelingen består av følgende enheter:
- Avdeling for habilitering og rehabilitering består av:
- Enhet for Kliniske servicefunksjoner, habilitering og rehabilitering Lofoten
- Enhet for Kliniske servicefunksjoner, habilitering og rehabilitering Vesterålen
- Enhet for døgnrehabilitering, Vesterålen
- Enhet for fysikalsk medisin og rehabilitering Bodø
- Enhet for kliniske servicefunksjoner Bodø
- Enhet for voksenhabilitering Bodø
Avdelingen har ca. 110 ansatte og har lokalisasjoner i ved sykehusene i Lofoten og Vesterålen, og i Bodø i Sentrum, Rønvik og Stormyra. Avdelingen ledes av avdelingsleder, og har 6 enhetsledere.
Arbeidsoppgaver
- Spennende fremtid: fagfeltet i Nordlandsykehuset er i utvikling, og vi forventer en spennende tid i de kommende år med gode muligheter for å være med på å utvikle enheten og FMR-faget i vårt sykehus. Sykehuset skal på kort sikt etablere to senger for spesialisert rehabilitering i samarbeid med nevrologisk avdeling og vil trenge rehab.faglige ressurser til dette.
- Tverrfaglig og variert: hos oss får du jobbe både selvstendig og tverrfaglig med varierte problemstillinger, individuelt og i gruppebaserte tilbud. Våre aktiviteter er knyttet til muskel/skjelettlidelser, tverrfaglig spastisitetspoliklinikk, tverrfaglige utredning av utmattelsestilstander og andre sammensatte tilstander, HelseIArbeid (tverrfaglig arbeidsrettet tilbud for mild/moderat psykiskelidelser og/eller muskel/skjelettlidelser), ambulant rehabiliteringsteam og førerkortvurderinger.
- Forbedring: det er gode muligheter for å drive med tjenesteutvikling og forbedringsarbeid knyttet til både nye og eksisterende tilbud tilhørende spesialiteten. Vi har mål om å ha gode oversiktlige pasientforløp som skal inngå i kontinuerlig forbedringsarbeid, og vi har konkrete planer om å utvikle tverrfaglig hjerneskadepoliklinikk.
- Forskning: mulighet for å knytte seg opp mot pågående forskning ved Helse i arbeid (HIA). HIA er sammen med tilsvarende enheter i Helse Nord deltakere i et randomisert kontrollert studie der man undersøker effekten av tiltaket Helse I Arbeid. Enheten har egen ressurs tilknyttet forskningsaktivitet, og på avdelingsnivå er det mål om at FOU-området skal være aktivt og i utvikling fremover.
- Samarbeid: utvikle samarbeid internt og eksternt med aktuelle aktører.
Kvalifikasjoner
For tilsetting som overlege gjelder følgende krav:
- Du har norsk autorisasjon som lege og er godkjent spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering
- Behersker norsk både skriftlig og muntlig godt.
- Du har erfaring fra rehabilitering i spesialisthelsetjenesten eller har interesse for slikt arbeid.
Med mangel på søkere som er ferdig spesialist vil det vurderes omgjøring av stilling og tilsetting av LIS2/3. For denne typen tilsetting er kravet:
- Norsk autorisasjon som lege med godkjent og gjennomført LIS1 tjeneste.
- Behersker norsk både skriftlig og muntlig godt.
- Du har erfaring fra rehabilitering i spesialisthelsetjenesten eller har interesse for slikt arbeid.
Personlige egenskaper
- Du har interesse for faget og pasientgruppen.
- Du har godt humør og har sans for gode diskusjoner.
- Du har evne til selvstendig og tverrfaglig arbeid.
- Du er engasjert og tar gjerne initiativ til fagutvikling og forbedringsarbeid.
- Ved tilsetting vil personlig egnethet og erfaring fra fagområdet vektlegges.
Vi tilbyr
- Dagarbeid med forutsigbarhet og fleksibilitet.
- Godt arbeidsmiljø.
- Varierte oppgaver i riktig omfang.
- Gode muligheter for faglig utvikling.