Kort om arbeidsgiver
Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN) tilbyr befolkningen i den nordligste landsdelen medisinsk diagnostikk og behandling ved våre sykehus i Tromsø, Narvik, Harstad og Longyearbyen. Vi er universitets- og regionsykehuset for hele Nord-Norge, og vår visjon «Med pasienten – for pasienten» gjenspeiler at vi i UNN skal spille på lag med pasientene.
De rundt 6.500 medarbeiderne i UNN jobber etter verdiene kvalitet, trygghet, respekt og lagspill. Sistnevnte fremhever viktigheten av godt samspill internt, og ha et nært og godt samarbeid med kommunehelsetjeneste, UiT Norges arktiske universitet, Helse Nord RHF og andre helseforetak i regionen. Les mer om oss på unn.no.
UNN har et særskilt ansvar for tilrettelegging av helsetilbud til den samiske befolkningen. Det vil bli lagt positiv vekt på om søker har kompetanse på samisk språk og/eller kultur.
UNN ønsker å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som utnytter potensialet i den samlede kompetansen i befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss. UNN jobber for å realisere regjeringen sin inkluderingsdugnad om at 5% av faste nytilsettinger skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.
Velkommen til flotte Harstad!
Lindrendene enhet er organisert i Medisinsk avdeling ved Medisinsk klinikk, og dekker tilbudet i spesialisert palliasjon innen alle typer sykdommer for innbyggere i UNN Harstads tjenesteområder. De fleste pasientene som følges opp ved Lindrende enhet har kreftsykdom.
Vi har ledige 50% vikariat med mulighet for forlengelse og fast stilling for lege ved Lindrende enhet. Ved ønske om 100% stilling kan resterende 50% knyttes opp mot aktivitet i andre enheter ved Medisinsk avdeling.
Lindrende enhet ble opprettet i 2008 som første palliative sengepost i Helse Nord, og var lenge eneste senter med palliasjonstilbud i spesialisthelsetjenesten i Helse Nord. Enheten er en femdagers post, åpen fra mandag til fredag. Noen pasienter er innlagt hele uken, mens andre reiser etter noen dager. Enheten har 3 senger, driver poliklinisk aktivitet og jobber i et team med ansvaret for tilsyn på andre avdelinger.
Lindrende enhet drives i dag av en overlege i 50% stilling, som er spesialist i indremedisin og hematologi og sykepleiere med spesialkompetanse i kreftsykepleie, palliasjon og smertelindring. Enheten har tilgang til følgende kompetanse: overlege, LIS 1, fysioterapeut, ergoterapeut, prest og klinisk ernæringsfysiolog. I tillegg har enheten tilgang på støtte fra ambulerende onkolog og digitale møter med Kreftavdelingen i Tromsø. Det er etablert godt samarbeid med Kirurgisk, Gynekologisk og Anestesiavdelingene ved UNN Harstad. Videre er klinisk farmasøyt i tett samarbeid med både lege og sykepleietjenesten.
Målgruppen for palliativ behandling er pasienter med både kreftsykdom og ikke-malign sykdom. Enheten planlegger pasienttilpassede forløp mellom helsetjenesten og pasientene. Tilpasser også hjemmedød i samarbeid med hjemkommunene. I tillegg jobbes det med systematisk fagutvikling og kompetansebygging både internt på eget sykehus og mot kommuner. Enheten fikk Samhandlingsprisen for sitt arbeid fra Helse Nord i 2010.
Lindrende enhet er en del av Seksjon for sengepostene med tre enheter og til sammen 35 senger. I tillegg har avdelingen Seksjon for poliklinikk med endoskopienhet og medisinsk poliklinikk, Seksjon for dagbehandling med dialyseenhet og dagenhet for cytostatika- og biologisk behandling, samt Seksjon for leger med totalt 37 ansatte. Avdelingen har også et eget senter for forskning. Totalt har Medisinsk avdeling rundt 150 ansatte.
Arbeidsoppgaver
- Daglig oppfølging av pasienten i nært samarbeid med et flerfaglig behandlingsteam
- Faglig ansvar i for Lindrende enhet
- Delta aktivt i avdelingens kvalitetsforbedrende arbeid
- Supervisering av LIS1-leger
- Delta aktivt i fagutviklingen i hele avdelingen
Kvalifikasjoner
- Kompetanseområde i palliasjon eller relevant erfaring innenfor palliasjon
- Spesialist i onkologi, anestesi, indremedisin eller allmennmedisin. Andre spesialiteter kan være aktuelle.
- Søkere må beherske muntlig og skriftlig skandinavisk språk for forsvarlig yrkesutførelse
- Norsk autorisasjon
Personlige egenskaper
- Personlig egnethet og gode relasjonelle egenskaper vektlegges ved ansettelsen
- Evne til å håndtere kompliserte kliniske situasjoner
- Interesse for supervisjon og veiledning av LIS/kollegaer
- Evne til å samarbeide tverrfaglig
- Evne til å arbeide strukturert, selvstendig og håndtere høyt tempo
- Ansvarsbevisst og beslutningsdyktig
- Interesse for kunnskapsformidling og kvalitetsforbedring
Vi tilbyr
- Lønn i henhold til gjeldende overenskomster
- Stor bredde i arbeidsoppgaver
- Din stemme er betydningsfull, vi har faste møter for dialog
- Forskningsmuligheter
- En region med store muligheter for kultur og friluftsliv
- Bedriftsidrettslag og revy
- Hjelp med å skaffe bolig ved behov
- Nord-norsk kultur med ekstremt god humor
Utdanningsretning
Utdanningsnivå