Kort om arbeidsgiver
St. Olavs hospital - Universitetssykehuset i Trondheim - er ett av tre sykehusforetak i Helse Midt-Norge. Hovedtyngden av virksomheten er lokalisert i Trondheim der vi har et av Europas mest moderne sykehusanlegg. Sykehuset er bygd integrert med Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU, og her arbeider klinikere, forskere og studenter side om side. St. Olavs hospital har ca. 10 500 ansatte og et brutto budsjett på 10 milliarder kroner. Mer informasjon finnes på www.stolav.no
Mangfoldserklæring
Vi ønsker at ansatte skal gjenspeile befolkningens mangfold og vi oppfordrer derfor alle som er kvalifiserte til å søke hos oss, uansett kjønn, alder, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Det samme gjelder dersom du har hatt et lengre opphold i arbeidslivet.
Vi søker regional smittevernoverlege for vårt Regionale kompetansesenter for smittevern i Helse Midt-Norge.
Smittevern i helsetjenesten er en praktisk, evidensbasert tilnærming for å forebygge at pasienter og personell får infeksjoner. Godt og effektivt smittevern krever tiltak og bidrag i alle nivåer, fra myndighetene til kommune- og spesialisthelsetjeneste, personell med og uten pasientkontakt, og pasienter. Dette gjør smittevern til et unikt fagområde innenfor kvalitetsarbeid og pasientsikkerhet, smittevern har relevans for alle!
Regionalt kompetansesenter for smittevern koordinerer smittevernarbeidet i Helse Midt-Norge. Kompetansesenteret bistår helseinstitusjoner i det regionale helseforetaket ved å gi råd innenfor smittevern, overvåke utvalgte infeksjoner, og deltakelse i oppklaring av utbrudd i samarbeid med Folkehelseinstituttet.
St. Olavs hospital er tildelt ansvar for kompetansesenteret som har to overleger og to regionale smittevernrådgivere. Kompetansesenteret er en del av Seksjon for smittevern i Fagavdelingen.
Arbeidsoppgaver
Ditt hovedansvar som regional smittevernoverlege er å faglig lede kompetansesenteret og påse at kompetansesenteret driftes jamfør Forskrift om smittevern i helse- og omsorgstjenesten.
I praksis betyr det at arbeidsoppgavene omfatter:
- Fylle stillingen jamfør krav i forskriften.
- Være rådgiver for Helse Midt-Norge RHF.
- Utarbeide og følge opp relevante planverk som:
-Regional smittevernplan
-Regional helseberedskapsplan
-Tuberkulosekontrollprogram
- Besøke helseinstitusjoner i regionen ved behov for rådgivning og bistand.
- Samarbeide med regionale kompetansesentre for smittevern i Helse Nord, Helse Vest og Helse Sør-Øst, samt Folkehelseinstituttet.
- Være bidragsyter ved utforming av regionale og nasjonale veiledere.
- Stimulere til og aktivt delta i forskning og prosjektarbeid.
- Oppklare og/eller koordinere utbrudd i samarbeid med Folkehelseinstituttet.
- Delta i undervisning av studenter.
Kvalifikasjoner
Fortrinnsvis bakgrunn som spesialist eller kort tid igjen av spesialisering i medisinsk mikrobiologi, infeksjonsmedisin, eller samfunnsmedisin. Annen relevant bakgrunn kan vurderes.
- Interesse for smittevern, kvalitetssikringsarbeid, statistikk og epidemiologi. Erfaring innen smittevernarbeid vil bli vektlagt
- Beherske norsk for skriftlig og muntlig kommunikasjon.
- Norsk autorisasjon som lege.
Personlige egenskaper
- Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
- Strukturert og initiativrik
- Løsningsorientert med gjennomføringsevne
Vi tilbyr
- Et fagmiljø med dyktige og kunnskapsrike kolleger lokalt, regionalt og nasjonalt
- Rom for faglig utvikling og nettverksbygging
- Lønn i henhold til overenskomst
- Offentlige pensjonsordninger og forsikringsordninger i KLP
- Fleksibelt arbeidssted ut fra hvor aktuelle kandidater bor
Dersom du som søker bor i andre deler av landet kan vi gjennomføre første intervjurunde digitalt.