Lofoten er et fantastisk skue - med sin storslåtte og varierte natur. Vinterstid kan du oppleve naturkreftene i en intens storm med voldsomme bølger. I neste nu er det stille, og nordlyset folder seg ut over nattehimmelen og skaper ren magi. Sommertid kan du vandre langs sandstrender, nyte den varme brisen og det vakre lyset fra midnattssola - det finns knapt tid til å sove. Det vakre øyriket vårt byr på et bredt spekter av aktiviteter knyttet til friluftsliv og idrett - i tillegg til et mangfold av kunst- og kulturtilbud. (www.lofoten.info)
Vestvågøy har drøyt 11.000 innbyggere og er den største kommunen i Lofoten. Her har vi sykehus, videregående skole og høyskoletilbud og gode kommunikasjoner med fly og hurtigrute. Vi tilbyr trygge oppvekstsvilkår for barn og unge i en kommune som er opptatt av å yte gode tjenester til innbyggerne. Fiskeri og jordbruk står sentralt, men vi har også veldig mye annet næringsliv. Her tar vi imot flere engasjerte, rause og humoristiske innbyggere!
Vi har ledig 100 % ALIS-stilling som lege. Stillingen er knyttet til en fastlegehjemmel ved Leknes legesenter med inntil 880 pasienter. Leknes legesenter er et kommunalt legekontor med sju fastlegehjemler. Legene har kollegial dekning for hverandre ved kortere fravær.
Vestvågøy kommune er blant annet vertskommune for Nordlandssykehuset Lofoten og interkommunal legevakt for Vestvågøy, Moskenes og Flakstad kommuner. Begge legesentrene i kommunen holder til i moderne lokaler som er godt utrustet og bygget for formålet. Det har over tid vært en stabil fastlegedekning i kommunen og de fleste er spesialister i allmennmedisin eller under spesialisering. Kollegiet består av 12 fastleger, turnuslege, institusjonsoverlege, KAD-/korttidsavdelingslege, sykepleiere og helsesekretærer. Det er også totalt to årsverk fordelt på fastlegenes kommunale deltidsstillinger.

Arbeids- og ansvarsområde
ALIS-stillingen forutsetter deltakelse i den interkommunale legevaktsordningen med 14-delt vakt, i tillegg til 7,5 t/uke med kommunalt allmennmedisinsk legearbeid.
Det opprettes veileder ved behov.

Kvalifikasjonskrav
Søkere må ha norsk autorisasjon som lege og beherske norsk muntlig og skriftlig. Du må fylle kravene for å søke refusjonsrett overfor Helfo. Vi ønsker deg som har et tydelig faglig engasjement. Du må ha gode samarbeidsevner og bidra til å opprettholde en god legetjeneste i Vestvågøy.
Kvinner oppfordres til å søke.

Personlige egenskaper
Gode samarbeidsevner. 
Er strukturert og kan arbeide i tråd med kommunens overordnede planer.
Personlig egnethet blir vektlagt.

Vi kan tilby
Gode lønnsvilkår (ved eventuell ordinær tilsetting).
Tariffestede pensjons- og forsikringsordninger (ved eventuell ordinær tilsetting). 
Tilrettelegging for skolering/spesialisering.
Flyttegodtgjørelse. 
Bistand til å skaffe jobb til partner.
Bistand til å skaffe barnehageplass.
Fraværsdekning i ferier.
Velferdstiltak, blant annet treningsavtale.
Godt fagmiljø der du kan være med på å utvikle kommunens tjenester. 
Engasjerte og dyktige medarbeidere.
Våre verdier: 
- En åpen og raus kommune
- En kommune med mangfold
- Vi møter hverandre med respekt og tillit

Tilsettingsvilkår
Arbeidstakere tilsettes i Vestvågøy kommune etter gjeldende lover, reglement og tariffavtale. Prøvetiden er 6 måneder i faste stillinger. Det kreves tilfredsstillende politiattest før tiltredelse.

Søknad sendes
Vestvågøy kommune benytter elektronisk søkerprosess og oppfordrer søkere til å benytte elektronisk søknad.
Det er ikke mulig å legge ved vedlegg til søknaden. Dokumentasjon må tas med dersom du blir invitert til intervju.
Ditt navn kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak, jf. Offentleglova. Før søkerliste blir offentliggjort, vil du bli kontaktet dersom du har bedt om unntak.
Stillingskategori
Allmennlege
Arbeidsgiver
Vestvågøy kommune
Arbeidssted
Storgata 37
8370 LEKNES