Stange kommune

Stange kommune har fem legesentre og 18 fastleger. Ved siden av klinisk praksis har fastlegene en kommunal oppgave ved kommunens helse- og omsorgssentre i Ottestad og Stange. Stange kommune inngår i en interkommunal legevakt på Hamar med normalt lav vaktbelastning, ca. to legevakter per måned. Det er enkelt å få flere om ønskelig. Det er et godt samarbeid mellom legesentrene i kommunen, og Stange kommune er kjent for godt, tverrfaglig samarbeid.
Stange kommune er i gang med å etablere et nytt legesenter i Drengestua på Åkershagan i Ottestad med åpning 1. september. Bygget blir fullrehabilitert og påbygd. Legesenteret starter med to fastleger og skal etterhvert utvide til fire fastleger. Det arbeides med nye lokaler for den interkommunale legevakten i regionen og den vil mest sannsynlig bli lagt til Drengestua.

Stange kommune ligger på solsida av Mjøsa – attraktivt plassert med kort veg til Hamar by og en drøy times togtur fra Oslo. Det er en nasjonal satsing på utbygging av veg og bane gjennom kommunen som vil medføre kortere reisetid i fremtiden. Kommunen er i god vekst og har en positiv befolkningsutvikling med om lag 20 000 innbyggere, og preges av levende lokalmiljøer. Stange er en veldrevet vekstkommune med god styring og høy kompetanse blant de ansatte.

Regionen har et aktivt kulturliv og et vakkert naturlandskap med mange muligheter både sommer og vinter. Vi byr på ulike musikkfestivaler, kulturarrangementer, messer- og utstillinger, og idrettsarrangementer. Stange kommune har også et rikt utvalg av lokale matprodusenter hvor du kan handle varer rett fra bonden.

Lokale matprodusenter

Det er mange lokale matprodusenter i regionen hvor du kan handle rett fra bonden. Flere av gårdene i Stange driver biodynamisk og økologisk. Det arrangeres åpne dager med aktiviteter og matservering.

Idrett og aktivitet

Landskapet innbyr til ulike aktiviteter og idrett. Terrengløp, kajakk og landeveissykling er noen av mulighetene i nærheten. Ved snørike vintrer kjøres det skiløyper på jordene i Stange og det er kort vei til Gåsbu langrennsarena med ulike langrennsarrangementer og milevis med oppkjørte skiløyper.  
Spesialiteter
  • Allmennmedisin
Arbeidssted
Stange legesenter
Dr. Thorshaugs veg 25
2335 STANGE
Se kart
Romedal legesenter
Mågårdvegen 85
2334 Romedal
Se kart
Tangen legesenter
Tangstubakken 2
2337 Tangen
Se kart
Åkersvika legesenter
Vikavegen 15
2312 Ottestad
Se kart
Ottestad legesenter
Tunbekkvegen 2
2312 Ottestad
Se kart