Avdeling for smittevern skal øke bemanningen med en smittevernlege for å styrke Regionalt kompetansesenter for smittevern i Helse Sør-Øst. Kompetansesenteret skal bidra til å samordne og styrke kompetansen innen smittevern i regionen, yte sakkyndig hjelp til andre helseinstitusjoner, herunder, overvåking, kompetansehevende tiltak for personell, forskning og oppklaring av utbrudd i samarbeid med FHI. Vi søker en lege som vil være med å videreutvikle forebygging og kontroll av helsetjenesteassosierte infeksjoner i Oslo universitetssykehus og koordinere utadrettet virksomhet i Helse Sør-Øst og nasjonalt.
Avdeling for smittevern har Norges største smittevernmiljø med ca. 35 årsverk, hvorav 5 årsverk for smittevernlege. Avdelingen er organisert i 3 seksjoner, Seksjon Rikshospitalet/Radiumhospitalet/Aker, Seksjon Ullevål og Seksjon for dekontaminering, samt en stab for støtte og tverrgående funksjoner. Vi har også et eget laboratorium for mikrobiologiske miljøanalyser og genotyping. I tillegg til smittevern ved Oslo universitetssykehus og RKS har avdelingen også ansvar for Nasjonalt kvalitets- og kompetansenettverk for dekontaminering og Nasjonalt referanselaboratorium for Clostridioides difficile. Avdelingen samarbeider nært med Avdeling for mikrobiologi, Avdeling for infeksjonsmedisin og en rekke andre kliniske avdelinger og støtteavdelinger.
Regionalt kompetansesenter er ikke organisert som en egen organisatorisk enhet, men baserer seg på et matriseformat der relevant kompetanse hentes inn fra alle deler av avdelingen ved behov. Smittevernlegen vil få som ansvar å koordinere dette arbeidet, og skal rapportere til avdelingsleder, men stillingen medfører ikke personaladministrative oppgaver.
Arbeidsoppgaver
- Arbeidsoppgavene omfatter alle aspekter av forebygging og kontroll av helsetjenesteassosierte infeksjoner, inkludert de regionale og nasjonale oppgavene som avdelingen er tildelt. Forebygging av infeksjoner etter kirurgiske inngrep, forebygging av blodbaneinfeksjoner og forebygging av infeksjoner med resistente mikroorganismer, inkludert antibiotikastyring, er noen prioriterte satsingsområder de nærmeste årene. Avdelingen arbeider også aktivt med å ta i bruk atferds- og implementeringsvitenskap i virksomheten. En viktig oppgave vil være å bidra til å videreutvikle smittevern på regionalt og nasjonalt nivå.
Kvalifikasjoner
- Søkere bør være spesialist i medisinsk mikrobiologi eller infeksjonssykdommer, men søkere med andre spesialiteter som indremedisin, kirurgi, pediatri eller anestesiologi kan også være aktuelle
- Erfaring fra smittevernarbeid i helsetjenesten vektlegges
- Ledererfaring er ønskelig
- Forskningskvalifikasjoner og -erfaring er ønskelig
- Norsk autorisasjon som lege
Personlige egenskaper
Hos oss er det viktig at du:
- har evnen til å samarbeide på tvers av ulike fagmiljøer
- trives med å jobbe i en stor og kompleks organisasjon
- er innovativ og strategisk
Vi tilbyr
- En arbeidsplass preget av tillit, åpenhet og respekt
- Vektlegging av kompetanse og kvalitet
- En trygg arbeidsplass med god kollegastøtte
- Som nyansatt i OUS blir du en del av et nyansattprogram
- Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
- Du blir en del av et viktig samfunnsoppdrag
Oslo universitetssykehus er en arbeidsplass med stort mangfold. Det mener vi er helt avgjørende for å løse de oppgavene som kreves av oss. Vi ønsker derfor at dette mangfoldet skal gjenspeiles blant søkerne til våre stillinger og oppfordrer alle til å søke uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har.