Kort om arbeidsgiver
Helseetaten er Oslo kommunes fagetat på helseområdet. Våre arbeidsområder er blant annet allmennlegevakt, tannhelsetjenester, folkehelsearbeid og oppgaver knyttet til omsorgstjenester og psykososiale tjenester. Vi har også ansvar for drift og utvikling av kommunens fagsystemer på helse- og omsorgsområdet. Vi drifter 90 senger på Aker, har årlig over 160 000 pasienter på legevakt, ca. 214 000 henvendelser til legevaktsentralen og ca. 143 000 personer under tilsyn hos tannhelsetjenesten.
Helseetatens visjon er "Sammen for bedre Oslohelse".
Les mer om Helseetaten.
Arbeidsplassene i Oslo kommune skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile byens befolkning. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke jobb hos oss uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Oslo kommune legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det. Vi gjør oppmerksom på at søkere kan føres opp på offentlig søkerliste selv om søkeren har bedt om anonymitet, men dette vil du i så tilfelle få varsel om.
Vi søker etter en kommuneoverlege til vårt kommuneoverlegeteam.
Teamet består av fire kommuneoverleger og er organisert under en kommuneoverlege som er avdelingsleder for Avdeling for samfunnsmedisin i Helseetaten.
Oslo kommune har flere kommunelegefunksjoner fordelt til bydelsoverlegene i bydelene, medisinsk ansvarlig ved Allmennlegevakten og KAD (kommunal akutt døgnenhet), samt etatsoverleger i Sykehjemsetaten og Velferdsetaten, i tillegg til flere kommuneoverleger, herunder smittevernoverlege, som er organisert i Helseetaten. Oslo kommune ønsker å se disse funksjonene i sammenheng og utvikle et sterkt samfunnsmedisinsk fagmiljø på tvers av bydeler og etater.
Kommuneoverlegeteamet i Helseetaten har en sentral rolle som koordinerende ledd og en faglederrolle i dette arbeidet. Teamet har utstrakt samarbeid med samfunnsmedisinerne i Oslo kommune, eksterne samarbeidspartnere, samt internt i Helseetaten.
Arbeidsoppgaver
- Samfunnsmedisinske oppgaver ut fra Lov om kommunale helse- og omsorgstjenester, Lov om folkehelsearbeid, Lov om Helsepersonell m.v., Psykisk helsevernlov mfl. Dette innebærer i hovedsak medisinsk-faglig rådgivning til etater og tjenester i hele kommunen.
- Allmennlegetjenesten
- Legespesialisering
- Smittevern
- Folkehelsearbeid
- Migrasjonshelse
- Miljørettet helsevern
- Beredskap
- Andre byovergripende oppgaver
- Lede samfunnsmedisinsk nettverk
- Deltakelse i samfunnsmedisinsk beredskapsvakt
- Deltakelse i arbeid tilknyttet Helsefellesskap Oslo
Kvalifikasjoner
- Cand. med./embetsstudie i medisin, med norsk autorisasjon som lege
- Det vil være en fordel om man er spesialist eller under spesialisering i samfunnsmedisin, men andre relevante spesialiseringer vektlegges også. Ikke-spesialister i samfunnsmedisin forventes å starte på eller fullføre spesialisering i samfunnsmedisin
- Tidligere erfaring som kommune-/bydelsoverlege eller annet relevant samfunnsmedisinsk arbeid
vektlegges
- Søker bør ha kjennskap til offentlig forvaltning og kommunehelsetjenesten
- Det vil være en fordel med klinisk erfaring fra kommunehelsetjenesten utover LIS1
- God muntlig og skriftlig formidlingsevne på norsk
Personlige egenskaper
- Du har interesse og engasjement for folkehelsen og den kommunale helsetjenesten
- Du har god rolleforståelse
- Du tar ansvar og har god evne til å lede og å samarbeide med andre
- Du trives med utviklingsoppgaver og innovasjon
- Du er systematisk, fleksibel og løsningsorientert
- Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt
Vi tilbyr
- Gode muligheter for faglig utvikling og påvirkning i et dynamisk og dyktig fagfellesskap
- Spennende samfunnsmedisinske utfordringer
- Et godt arbeidsmiljø
- Gode pensjons- og forsikringsordninger i Oslo pensjonsforsikring
- Lønn etter avtale