Automatisk varsling av relevante stillinger eller personlig bistand i jakten på din neste jobb.

Kort om arbeidsgiver

Om oss:

Medisinsk avdeling ved Drammen sykehus dekker lokalsykehusfunksjon for 170.000 innbyggere, og har områdefunksjoner i Vestre Viken innen de fleste indremedisinske spesialiteter for 500.000 innbyggere. Sykehuset har gode kommunikasjonsforbindelser til Oslo og hovedstadsområdet. I 2025 flytter vi inn i et av Europas mest moderne sykehus på Brakerøya, sentralt i Drammen.

Avdelingen har alle grenspesialitetene innen indremedisin. Drammen sykehus har nevrologisk avdeling og velutviklet røntgenavdeling med moderne ultralyd, CT, MR og PET modaliteter og eget patologisk laboratorium. Det er omfattende forskningsaktivitet med to professorer, flere postdoktor forskere og PhD-stipendiater, herunder flere prosjekter med grenseflate inn mot lungesykdommer.

Pr. i dag har vi 4 lungeleger som jobber på poliklinikk og sengepost. Vi har i tillegg 2 erfarne lungeleger som jobber på poliklinikken som pensjonister, og LIS leger som ønsker spesialisering i lungesykdommer. Pt. er 1 LIS3 stilling tilknyttet seksjonen. Vi håper du vil være med å videreutvikle lungeseksjonen inn mot nytt sykehus i Drammen. For lungeseksjonen pågår det nå særdeles spennende utviklingsarbeid med etablering av område funksjon for langtidsmekanisk ventilasjon (LTMV). For den rette søkeren vil det være gode muligheter for videreutvikling også av intensivseksjonen.

Post for lungemedisin og geriatri har tre sengeteam. Lungeavdelingen har visittansvar for ett team med 10 pasienter, og har som mål å etablere en enhet med 4 senger for NIV på sengepost ila 2023.

Vi samarbeider tett med palliativt team som sikrer gode pasientforløp. Avdelingen har svært god pleiefaglig kompetanse innen hjemmerespirator og NIV behandling, og er nå i ferd med å bygge opp LTMV videre i Vestre Viken hvor behandlingen skal sentraliseres til Drammen sykehus.

Vi har erfarne sykepleiere ved poliklinikken som sikrer god og forutsigbar behandling for pasienter som utredes for respirasjonssvikt og diagnostisering av lungekreft. Ved poliklinikken ble det i 2020 utført 117 EBUS.

Er du nysgjerrig på hvordan vi har det på Medisinsk avdeling i Drammen? - ta gjerne en titt på filmen vår: www.youtube.com/watch?v=qeMDJGCLryc 

Hvorfor jobbe i Vestre Viken? 

Som medarbeider blir du del av et solid og ambisiøst faglig miljø med varierte arbeidsdager. Vi vektlegger at fagmiljøene skal samarbeide om pasientbehandlingen, utnytte teknologiske muligheter og dele kunnskap og kompetanse mellom de forskjellige behandlingsstedene. Gjennom kvalitet, trygghet og respekt jobber vi sammen for å gi gode og likeverdige helsetjenester til de som trenger det!

Vestre Viken ønsker at våre ansatte skal gjenspeile befolkningens mangfold. Vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert til å søke hos oss, uansett kjønn, alder, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsnedsettelse og seksuell orientering. Det samme gjelder dersom du har hatt opphold i arbeidslivet.

Arbeidsoppgaver

Lungeseksjonen ved Drammen sykehus er i utvikling, og vi er i behov av en robust lungelege med god faglig kompetanse, samt interesse for LTMV.  
Vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver som lungelege på poliklinikk, sengepost og ved intensivseksjonen. Det er etablert kardiologisk vaktordning, nyrevakt og endoskopisk vakt, i tillegg til generell indremedisinsk vakt hvor lungelegene deltar.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som:

  • Er spesialist i lungesykdommer og har kompetanse innen LTMV
  • Har gode samarbeidsevner
  • Trives med å jobbe i tverrfaglig team
  • Er fleksibel og har god arbeidskapasitet

Forskningskompetanse eller ønske om PhD er ønskelig, men ikke nødvendig.

Personlig egnethet vil bli vektlagt ved tilsettingen.

LIS 3 lege med kort forventet tid til ferdig spesialist i lungesykdommer er velkommen til å søke.

Vi tilbyr

Lungelegene i Drammen ønsker å innlemme kollegaer med interesse for vårt spennende fag. I tillegg til drift av post og poliklinikk bygger vi nå opp et tverrfaglig team rundt ventilasjon av pasienter med nevromuskulære sykdommer og behov for LTMV i VVHF.

Vi ønsker å ha fokus på faglig utvikling, og håper du kan bidra med gode innspill i dagens drift, samt inn i plan for lungeseksjon i nye Drammen sykehus.

Avdelingen legger vekt på godt samarbeid, levere tjenester av høy kvalitet og ivaretakelse av hverandre i en travel hverdag.

  • Ansettelse i et sykehus som dekker mange fagområder og pasientgrupper. Hos oss får du delta i store fagmiljø, og vi har mange muligheter internt.
  • God opplæring til nye kolleger, gjennom egne kompetanseplaner for nyansatte og ledere.
  • Medlemskap i Vestre Vikens Velferdsforening med gode rabattordninger på aktiviteter, kulturarrangement og leie av ferieboliger i inn- og utland!
  • Ansettelse i en trygg offentlig virksomhet med gode pensjonsordninger.

 

Automatisk varsling av relevante stillinger eller personlig bistand i jakten på din neste jobb.
Stillingskategori
Overlege/spesialist
Arbeidsgiver
Vestre Viken HF
Kontaktpersoner
Navn: Oscar Kristiansen
Tittel: Avdelingssjef Medisinsk avdeling
Telefon: 47682535
Navn: Hedi Ranfelt
Tittel: Seksjonsoverlege lunge
Telefon: 92887071
Ønsker ikke henvendelser fra rekrutterings-/bemanningsbyråer
Hjemmeside
Arbeidssted
Medisinsk avdeling, leger Lunge og Geriatri, Drammen sykehus
Dronninggata 28
3004 Drammen
Mer om arbeidsgiver

Vestre Viken er en arbeidsplass med svært gode muligheter for faglig og personlig utvikling. Vi ønsk...

Besøk arbeidsgivers profilside
teaser image