Automatisk varsling av relevante stillinger eller personlig bistand i jakten på din neste jobb.

Spennende legeleder-utfordring innen kirurgi på Sørlandet, Flekkefjord

Flekkefjord ligger midt mellom Kristiansand og Stavanger, med bare 1,5 timers kjøring fra hver av byene. Det er flotte muligheter for båtturer, fiske og kajakkpadling, og et koselig og intimt bysentrum med hyggelige kaféer, restauranter og gode muligheter for shopping.
Flekkefjord sykehus er et akuttsykehus for hele Lister regionen (45.000 innbygger) med fødeavdeling og til vanlig også traumefunksjon. Samtidig er vi et sykehus i nettverk og samarbeider med Stavanger Universitetssykehus og resten av Sørlandet sykehus (SSHF) om å levere elektive og andre tjenester. En viktig utfordring fremover blir å sikre at traumefunksjonen blir bærekraftig. For å videreutvikle oss ønsker vi å utvide det faglige nettverket og felleskapet med andre sykehus og foretak.  Dette gjør oss bedre i stand til å møte fremtidens utfordringer. Vi har nå dialog med andre sykehus i regionen om overføring av volum og prosedyrer som kan bidra til å videreutvikle kirurgiske tjenester hos oss. Disse prosessene trenger nå styrket klinisk ledelse.  

Avdelingen er ny, og har ansvar for alle legetjenester innen de kirurgiske fagene ved SSF; ortopedi, gynekologi/obstetrikk, anestesi og generell /gastro kirurgi.

Som avdelingssjef for leger i et mindre akuttsykehus har du mulighet til å påvirke hvordan spesialisttjenesten i regionen skal utformes for å redusere uønsket variasjon, tilby akuttfunksjoner og helhetlige tjenester og nå ut til hele befolkningen.

Større prosjekter inkluderer kompetanseutvikling av overleger, kvalitet og pasientsikkerhet, tjenesteutvikling, LIS utdanning, medisinerutdanning (Campus Sør), forskning, kontinuerlig forbedringsarbeid og utvikling av globale relasjoner mot helsetjenester i andre deler av verden. 

For å komme videre trenger vi en leder med gjennomføringskraft. 

Vi er åpne for at dette kan være i en kortere periode (2-3 år prosjektorganisert) eller som fast stilling. Stillingen er fleksibel og gir anledning til egen klinisk spesialistvirksomhet, også ved andre sykehus.  Nærmeste overordnede er klinikkdirektør somatikk SSF, og avdelingssjefen er med i klinikkens ledergruppe Les mer om oss på https://sshf.no/steder/flekkefjord-sykehus

Ansvar og oppgaver
 • Medisinskfaglig ansvar for avdelingen.
 • Budsjett- og rapporteringsansvar.  
 • Personalansvar for legegruppen ved avdelingen. 
 • Utvikling og implementering av endringsprosesser og pasientsikkerhetsverktøy, deltakelse i gjennomføring av SSHF sitt kvalitets- og utviklingsarbeid, lokale prosjekter og andre prosjekter på foretaksnivå.
 • Valg og prioritering av utstyr og investeringer, analyserepertoar og kirurgiske metoder.
 • Sammen med klinikkledelse og seksjonsoverleger utarbeide mål, strategi og virksomhetsplaner, og bidra til å utvikle SSF. 
 • Samhandling om kirurgiske fag med kommune - og primærhelsetjenesten.
Kvalifikasjoner
 • Høyere medisinsk utdanning, fortrinnsvis lege.
 • Søker bør ha erfaring innen spesialitetene gynekologi, anestesi, ortopedi eller generell kirurgi, eller spesialiteter som grenser til disse fagene. Spesialitet innen andre fagområder og annen utdanning enn autorisert lege vil også bli vurdert.           
 • Fordel med erfaring innen planlegging og ledelse. 
 • Gode kommunikasjonsevner, må beherske norsk muntlig og skriftlig.
Vi ser etter deg som er
 • Interessert i fagutvikling og undervisning, som går foran som et godt eksempel og er en pådriver for en positiv arbeidskultur. 
 • Initiativrik, god på organisering og strukturering av arbeidet. 
 • God sparringspartner og støtte for fagpersoner i ledelse og prosjektledelse.
 • Vi søker en kollega som er god på samarbeid i team, positiv og løsningsorientert. Personlig egnethet vil bli vektlagt
Vi tilbyr
 • En interessant jobb med varierte arbeidsoppgaver og stor innflytelse på utvikling av helsetjenester i et trivelig og aktivt miljø
 • Mulighet til å påvirke hvordan spesialisttjenesten i regionen skal utformes for å redusere uønsket variasjon, tilby akuttfunksjoner og helhetlige tjenester
 • Fleksible arbeidstidsordninger og tilrettelegging
 • Lønn etter avtale, pensjonsordning i KLP
For mer informasjon om stillingen, ta gjerne kontakt med vår rådgiver Per Inge Hjertaker hos Headvisor, tlf. 91729682, eller klinikkdirektør SSF, Øystein Evjen Olsen tlf. 408 34 583. Søknad med CV sendes via www.headvisor.no innen 15. mars.

Sørlandet sykehus ønsker at våre ansatte skal gjenspeile befolkningens mangfold og vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert til å søke hos oss, uansett kjønn, alder, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Det samme gjelder dersom du har hatt opphold i arbeidslivet.
Automatisk varsling av relevante stillinger eller personlig bistand i jakten på din neste jobb.
Stillingskategori
Avdelingsleder
Arbeidsgiver
Sørlandet sykehus HF
Kontaktpersoner
Navn: Øystein Evjen Olsen
Tittel: Klinikkdirektør
Telefon: 408 34 583
Navn: Per Inge Hjertaker
Tittel: Rådgiver
Telefon: 917 29 682
E-post: peringe.hjertaker@headvisor.no
Ønsker ikke henvendelser fra rekrutterings-/bemanningsbyråer
Hjemmeside
Arbeidssted
Flekkefjord
Engvald Hansens vei 6
4400 FLEKKEFJORD
Mer om arbeidsgiver

Sørlandet sykehus HF er Agders største kompetansebedrift. Med over 7000 ansatte og et bredt spekter ...

Besøk arbeidsgivers profilside
teaser image