ARA Ahus er en av landets største avdelinger for behandling av rus- og avhengighetslidelser, med opp mot 250 årsverk totalt. Etter etableringen av ny struktur for spesialiseringsløpet for leger, er avdelingen (i samarbeid med divisjon psykisk helsevern) godkjent for hele spesialiseringsløpet for rus- og avhengighetsmedisin.
Avdelingen består av 9 kliniske seksjoner, fordelt på 5 poliklinikker (lokalisert på hhv. Kongsvinger, Jessheim, Lillestrøm, Grorud og Ski) og 4 døgnenheter (lokalisert på hhv Årnes, Lillestrøm, Nordbyhagen og Ski). Alle våre seksjoner er tverrfaglig sammensatt og utfører tjenester iht. krav og forventninger i tverrfaglig spesialisert behandling ved avhengighetslidelser (TSB). Poliklinikkene i ARA har bred kompetansesammensetning og et bredt tjenestetilbud. Våre døgnenheter tilbyr tjenester innenfor elektiv avrusing (Klosteret døgn og Follo døgn), TSB døgn (Elvestad), ROP-lidelser (Follo døgn), tvungen tilbakeholdelse etter HOL §10-2 (ARA Nordbyhagen) og akutt TSB, poliklinikk og døgn (ARA Nordbyhagen).
ARA Elvestad døgn tilbyr utredning og behandling for pasienter over 18 år med rusproblematikk, ofte i kombinasjon med andre psykiske lidelser. Behandlingsenhet har 12 plasser og utredningsenheten har 6 plasser. ARA Elvestad ligger i landlige og idylliske omgivelser langs Glomma i Nes kommune.
Vår behandling kombinerer blant annet samtaleterapi, gruppeterapi, utredning av rus, psykisk helse ,fysisk aktivitet, friluftsliv, og miljøterapi. Målet er å fasitlitere endring av både rusmønster og livsstil. Vi er opptatt av å se enkeltmennesket for å gi behandling som er best mulig for den enkeltes behov og forutsetninger. Vårt mål er å tilby pasientene erfaringer som fører til læring, mestring og utvikling på veien mot et rusfritt liv.
Avdelingen er opptatt av kvalitet i tjenestene, og har utarbeidet en serviceerklæring til våre pasienter. Serviceerklæringen beskriver det vi mener er viktige verdier og prinsipper for god pasientbehandling, og er grunnmuren i vår tjenesteutførelse og vår kontinuerlige tjenesteforbedring.
Avdelingen er i gang med å bygge opp et miljø for klinikknær forskning innenfor vårt fagområde. Vi har tett samarbeid med sentrale forskningsmiljøer i egen divisjon. Avdelingen har etablert et forskningsutvalg som skal bidra til å fasitlitere forskningsaktiviteten vår. Det legges til rette for at alle ansatte i organisasjonen skal kunne ha mulighet til å engasjere seg i forsknings- og kvalitetsforbedringsprosjekter.
Alle våre tjenestesteder har både overlege- og LIS-stilling(er).
Vi har 1 ledig vikariat (100 %), med mulighet for fast ansettelse.