Kort om arbeidsgiver

Vi har ledig vikariat i 100 %-stilling for Lege i spesialisering i pediatri!

Vikariatet starter 1.september, men du kan gjerne starte før. Vikariatet varer i 1,5 år - med gode mulighet for forlengelse!

Ønsker du å bli Ingvild, Svenne, Lucia, Hans, Ingrid og de andre barnelegene sin nye kollega? Søk da vel!

Barne- og ungdomsenheten på Hammerfest sykehus er eneste barneavdeling i Finnmark. Avdelingen har 5 overlegestillinger og 2 leger i spesialisering. Vi har sykepleiere med ulike videreutdanninger. Alle legene jobber dagtid med hjemmevakt på ettermiddag og natt.

Avdelingen tar imot barn og unge fra hele fylket i alderen 0-18 år for akutte og planlagte innleggelser, både for indremedisinske og ortopediske/kirurgiske problemstillinger. Avdelingen har en nyfødtenhet integrert i avdelingen og behandler syke nyfødte og for tidlig fødte fra gestasjonsuke 32.
Avdelingen har et stort barnemedisinsk poliklinisk tilbud både i Hammerfest og ved at avdelingens leger ambulerer regelmessig til Spesialistpoliklinikken ved klinikk Alta, Sami Klinihkka i Karasjok og Kirkenes sykehus. LIS-legene kan også være med på ambulering.

Vil du vite mer om Hammerfest sykehus og Finnmarkssykehuset, les HER.     

Finnmark er et stort fylke (48 000 km2) med et innbyggertall på 76 000. Store avstander til sykehus medfører stort ansvar på legene ute i distriktene og man er avhengig av god dialog og rådgivning over telefon.

Avdelingen har egen seksjon for Barnehabilitering. Både vernepleier, fysioterapeut, pedagog og psykolog jobber ved avdelingen, som er en del av barneavdelingen. Det medisinske ansvaret har legene på barneavdelingen.

LIS-legene fremhever at avdelingen er et flott sted å jobbe. Lis-legene deltar i arbeid på avdelingen, barsel og poliklinikk. På poliklinikken ses et bredt spekter av pediatriske problemstillinger. Vi er en hyggelig gjeng som jobber sammen. Det er lett å spørre om hjelp og veiledning. Da vi ikke har et fullt lis-vaktsjikt er det fleksibiltet ved behov for vaktbytter og mulighet til å delta på kurs. Det er også tilrettelagt for å kunne hospitere på andre sykehus om man ønsker. 

Hammerfest har 11 300 innbyggere og er en by med mange muligheter både for jobb og fritid. Året rundt finner du flotte turmulighetene rett utenfor døren, med åpent landskap som går helt ned i fjæresteinene. Jakt og fiske er populære aktiviteter, i tillegg til en rekke lag og foreninger med tilbud for både barn og voksne. Hammerfest har et rikt kulturliv med Arktisk kultursenter som det naturlige midtpunkt. Om sommeren har vi to måneder midnattssol og om vinteren to måneder mørketid, begge deler er like unikt. Vi har gode forbindelser til resten av landet med mange daglige fly- og båtavganger. De siste årene har petroleumsvirksomhet gitt byen en rivende utvikling, inkludert gode jobbmuligheter for eventuell samboer/ektefelle. Les mer om Hammerfest HER.

Arbeidsoppgaver

 • Polikliniske konsultasjoner og oppfølging av pasienter innenfor generell pediatri
 • Arbeid i avdeling med elektive og ø.hjelps pasienter
 • Undersøkelse av nyfødte på barsel
 • Vaktarbeid

Kvalifikasjoner

 • Godkjent norsk autorisasjon som lege
 • Turnustjeneste (LIS1) må være fullført iht. den nye ordningen for spesialistutdanning
 • Du må beherske norsk, skriftlig og muntlig, og for alle stillinger i Finnmarkssykehuset er det ønskelig at du har kjennskap til samisk språk og kultur
 • Søkere som har annet morsmål enn norsk, svensk eller dansk, og som ikke har fullført norskspråklig videregående skole, må minimum ha bestått Bergenstesten, eller annen norsktest på B2 nivå. Dokumentasjon må vedlegges søknaden

Personlige egenskaper

 • Du må kunne jobbe i team med ulike grupper av helsepersonell 
 • Du må kunne følge opp behandling av pasienter ut fra avdelingens krav og nasjonale veiledere
 • Du er punktlig, fleksibel og har evne til selvstendig arbeid
 • Du er engasjert.
 • Personlig egnethet for stillingen vil bli høyt vektlagt

Vi tilbyr

 • Utfordrende og varierte arbeidsoppgaver på en mindre avdeling der du også får mer ansvar i et godt faglig og sosialt arbeidsmiljø
 • Gode muligheter for forskning
 • Hammerfest kommune har god barnehagedekning, nyoppussede skoler, gang/sykkel avstand til det meste, varierte tilbud innen barneidrett og kultur, og et unikt turterreng like utenfor døren. Se nettsidene til Hammerfest by for mer informasjon om Hammerfest
 • Medlemskap i en av landets beste pensjonsordninger
 • Lønn i henhold til gjeldende overenskomster, samt 6 mnd. prøvetid
 • I tillegg til god lønn får du i Finnmark en rekke økonomiske fordeler som nedskrivning av studielån, lavere skatt og billigere strøm
 • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
 • Lønn i henhold til gjeldende overenskomster

 

Generell informasjon

Kun søkere som søker elektronisk via WebCruiter vil blir vurdert. Attester og vitnemål samt to referanser legges ved søknaden. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, må vi ha autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no). Originalpapirer etterspørres ved innkalling til intervju. For alle stillinger med pasientrettet arbeid, krever vi at du legger fram politiattest. Finnmarkssykehuset deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Målet med inkluderingsdugnaden er at fem prosent av alle nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.  Finnmarkssykehuset ønsker å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som utnytter potensialet i den samlede kompetansen i befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss. I henhold til offentlighetsloven kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Finnmarkssykehuset er i utvikling. Endringer i arbeidsoppgaver/stillingsbeskrivelse kan derfor ikke utelukkes. 

Stillingskategori
Lege i spesialisering
Arbeidsgiver
Finnmarkssykehuset HF
Kontaktpersoner
Navn: Bente Orvik
Tittel: Avdelingsleder
Telefon: +4741285396
E-post: bente.orvik@finnmarkssykehuset.no
Navn: Ingrid Wæraas Rønning
Tittel: Enhetsleder for barneleger
Telefon: +4790035432
E-post: ingrid.waeraas.ronning@finnmarkssykeshuset.no
Ønsker ikke henvendelser fra rekrutterings-/bemanningsbyråer
Arbeidssted
Barne- og ungdomsenheten, Hammerfest sykehus, Finnmarkssykehuset HF
Sykehusveien 35
9601 HAMMERFEST