Kort om arbeidsgiver
Sammen med pasienten utvikler vi morgendagens behandling
Oslo universitetssykehus med våre 22 000 ansatte skal være en lærende og skapende organisasjon med evne til å tenke nytt. Vi skal ha en ledende rolle i utvikling av forskning og innovasjon, samt utvikling av morgendagens helsetjeneste, medisinsk behandling og presisjonsmedisin. Hos oss finner du noen av landets ledende eksperter innen sine fagfelt, og her blir du en del av Norges største helsefaglige arbeidsplass. Et inkluderende arbeidsmiljø preget av åpenhet og respekt er svært viktig for oss. Uansett hva du jobber med vil du få muligheten til å utvikle deg og benytte din kompetanse på et sted hvor det virkelig teller.
Seksjon nevrohabilitering - barn, Rikshospitalet har ledig stilling som vikar for overlege i 100%. Vikariatet går fra 01.04.21 til 31.03.22, med mulighet for forlengelse. Stillingen er ikke tillagt vakt. Ansvarsområdet for seksjonen er barn og unge med medfødt eller ervervet nevrologisk funksjonsnedsettelse som har behov for tverrfaglige habiliteringstjenester på spesialistnivå. Seksjonens virksomhet er bygget opp rundt tverrfaglige funksjonsteam og oppfølgingsprogram som skal supplere tilbudet som blir gitt i spesialisthelsetjenesten for øvrig.
Den som får tilbud om stillingen må legge fram politiattest etter Lov om helsepersonell §20a (gjelder arbeid med barn og utviklingshemmede).
Kun søkere som leverer søknad elektronisk via Webcruiter vil bli vurdert.
Arbeidsoppgaver
- Hovedoppgaver vil være funksjonsutredning og behandling av barn med bevegelsesforstyrrelser, spise- og ernæringsvansker og kommunikasjonsvansker.
- Innenfor bevegelsesforstyrrelser er cerebral parese en stor pasientgruppe. Aktuelle behandlinger er botulinumtoksininjeksjoner og intratekal baklofen. Vurdering for ortopediske operasjoner, intratekal baklofen og selektiv dorsal rhizotomi gjøres i samarbeid med ortopeder og nevrokirurger. Seksjonen har eget laboratorium for databasert bevegelsesanalyse.
- Spise og ernæringsteamet gjør bl.a. tverrfaglige måltidsobservasjoner og vurderer barn med videofluoroskopi i samarbeid med røntgenavdelingen . Kommunikasjonsteamet har særlig fokus på alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) hos barn med store bevegelsesforstyrrelser.
- Seksjonen deltar i oppfølgingsprogrammer for bl.a. ervervet hjerneskade og prematurt fødte barn.
- Det er knyttet en nasjonal og en regional kompetansetjeneste til seksjonen.
Kvalifikasjoner
- Norsk autorisasjon som lege
- Den som ansettes bør være spesialist i barnesykdommer eller ta sikte på slik spesialitet.
- Det ønskes erfaring, kunnskap og interesse innen barnenevrologi og habilitering.
Personlige egenskaper
- Gode samarbeidsevner
- Evne til å arbeide selvstendig
- Gode kommunikasjonsevner
- Må trives med å jobbe i tverrfaglig team
- Initiativrik
Vi tilbyr
- Et godt arbeidsmiljø med utfordrende og spennende arbeidsoppgaver
- Lønn etter avtale
- En arbeidsplass som er en IA-bedrift (inkluderende arbeidsliv.)
Utdanningsretning
Utdanningsnivå