Stillingen

Anestesilegene ved Nordlandssykehuset er organisert i Avdeling for anestesilegetjenester i kirurgisk klinikk. Ansvarsområdet er bredt og omfatter tjeneste i fagets alle fire søyler - akuttmedisin, smertemedisin, intensivmedisin og anestesi, inkludert lungekirurgi, større karkirurgi, ryggkirugi, robotassistert gastro- og urologisk kirurgi. Sykehuset har nyfødtintensiv avdeling og PCI-tilbud (senter/satellitt-modell). Leger fra avdelingen inngår også i tverrfaglig smerteteam på Smerteklinikken. Avdelingen driver aktivt med forskning og vil kunne tilrettelegge for dette om ønskelig. Avdelingen har ansvar for anestesilegetjenester ved 3 lokasjoner - Bodø, Lofoten og Vesterålen. Anestesilegene har arbeidssted Bodø med vakttjeneste også i Lofoten og Vesterålen. Ved avdeling for anestesilegetjenester er det i dag 10 leger i spesialisering i anestesiologi og 16 spesialister.

Seksjon helikopter (RW) i Luftambulanseavdelingen UNN har det medisinske ansvaret for ambulansehelikopterbasene i Tromsø og Stangnes/Harstad (Evenes), samt redningshelikopterbasen på Svalbard. Seksjonen har over 2000 forespørsler om oppdrag årlig i subarktiske og arktiske strøk, og driver fagutvikling og forskning i tett samarbeid med intrahospitale fagmiljø i UNN HF og Norges Arktiske Universitet (UiT). Seksjonen utøver spesialoppdrag av typene kuvøse, ECMO/mekanisk assist og CBRNE Epishuttle, og skal ha medisinsk ansvar for den kommende redningshelikopterbasen i Tromsø. Seksjonen har flere interessante og utfordrende lederfunksjoner, og er involvert i systemarbeid fra ulike oppdragsgivere på regionalt og nasjonalt nivå. Helikopterseksjonen vil på sikt omfatte rundt 30 operative helikopterleger.
 
Vi søker overlege i anestesiologi ved Nordlandssykehuset i kombinasjonsstilling med luftambulanseavdelingen UNN. Tilsetting i henholdsvis 65% stilling i Nordlandssykehuset og 35% stilling i UNN, totalt 100%. Stillingen er et 1-års vikariat med mulighet for forlengelse. Ved intern rokade vil det kunne bli ledig en 100% stilling som overlege i Nordlandssykehuset

Regionene og fritidsaktiviteter

Bodø og Salten omtales gjerne som et eldorado for den natur- og friluftsinteresserte; her kan man bestige høye fjell, vandre i naturskjønne nasjonalparker og padle kajakk på azurblått hav. Men regionen er også den perfekte destinasjonen for kulturinteresserte, matelskere og spenningssøkere, barn og voksne, unge og gamle, vennegjenger og kjærestepar. Med sitt brede spekter av aktiviteter, attraksjoner og severdigheter har Salten noe å tilby alle og enhver.

Ansettelsesprosessen
Seleksjon og ansettelse vil gjennomføres i samarbeid med avdelingsoverleger/klinikkoverlege ved Nordlandssykehuset og seksjonsoverlegen/medisinsk baseleder for luftambulansen UNN. Plettfri vandel, god helse, personlig egnethet, tilfredsstillelse av kravene i standard for luftambulanseleger forutsettes. Sivil sikkerhetsklaring vil kreves. Seleksjon og ansettelse vil gjennomføres i samarbeid med avdelingsoverleger/klinikkoverlege ved Nordlandssykehuset og avdelingsledelse
for Luftambulansen UNN.

Vi ønsker ikke henvendelser fra firma som formidler søkere!

Lenker:
Standard for luftambulanseleger
Luftambulansetjenesten ANS

Arbeidsoppgaver

 • Stillingsdelen ved helikopterseksjonen UNN utgjør ca 6 - 7 vaktuker per år i funksjonen som vakthavende helikopterlege, samt 10 dager årlig til kurs og utdanningsvirksomhet.

Kvalifikasjoner

 • Spesialist i anestesiologi (norsk godkjenning)
 • Norsk eller skandinavisk språk må beherskes godt.
 • Viser til Nasjonal standard for luftambulanseleger
 • Søkerne vil gjennomgå en seleksjonsprosess.

Personlige egenskaper

 • Gode kommunikasjonsevner og samarbeidsevner
 • Evne til å jobbe i team under press og ta raske beslutninger
 • Tilpasningsdyktig og positiv innstilling
 • Utadvendt og imøtekommende
 • Opptatt av å bidra positivt til arbeidsmiljøet
 • Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

 • Vakttjeneste i et vilt og vakkert arktisk miljø
 • En spennende stilling med mulighet for personlig innflytelse på et fagmiljø i utvikling
 • Høykompetent og bredt akuttmedisinsk fagmiljø med sterk vekt på teamarbeid
 • Lønn etter avtale

Utdanningsretning

 • Anestesiologi

Utdanningsnivå

 • Høyskole / Universitet
Stillingskategori
Overlege/spesialist
Arbeidsgiver
Universitetssykehuset Nord-Norge HF
Kontaktpersoner
Navn: Tor-Bjarne Nymark
Tittel: Klinikkoverlege
Telefon: 90021951
Navn: Unni Haug
Tittel: Avdelingsleder
Telefon: 41588433
Ønsker ikke henvendelser fra rekrutterings-/bemanningsbyråer
Hjemmeside
Arbeidssted
Nordlandsykehuset / Luftambulanseavdelingen UNN
Prinsensgate 164
8005 Bodø